Afbeelding

Fractie GroenLinks reageert op aftreden wethouder, opvolger voorgedragen

Politiek

WEESP GroenLinks heeft gereageerd op het aftreden van Maarten Miner en gemeenteraadslid Carin Ogier als opvolger voorgedragen. De wethouder diende eerder vandaag zijn ontslag in naar aanleiding van een verschil van opvatting over de zoeklocaties voor windmolens in Weesp.

“Miners principiële stellingname kon niet altijd rekenen op instemming binnen GroenLinks, de gemeenteraad of bewoners. Binnen GroenLinks heeft dit geleid tot verschil van inzicht tussen de fractie en de wethouder,” schrijft de partij in een bericht.

Maarten Miner gaf zelf aan dat in het verkiezingsprogramma van de partij niet voor niets het klimaat centraal staat. Miner was sinds 2018 wethouder bij gemeente Weesp, en tevens sinds april 2014 raadslid namens GroenLinks Weesp. 

De partij: “GroenLinks Weesp respecteert de keuze van Miner ten volle en dankt Miner voor al zijn inspanningen in de afgelopen jaren. Zijn verdiensten waren groot, niet in het minst bij de overgang van delen van het sociaal domein naar Amsterdam. Maar ook op tal van andere terreinen.”
Als opvolger en nieuwe wethouder heeft GroenLinks het huidige gemeenteraadslid Carin Ogier voorgedragen. “Wanneer de voordracht door het college van B&W wordt geaccepteerd kan Ogier snel fulltime aan de slag om een goede fusie met Amsterdam te bewerkstelligen waarin GroenLinkse idealen zoals een groene en sociale toekomst met betrokken en bewogen burgers veilig gesteld wordt.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant