Afbeelding
Foto: André Verheul

Op zoek naar alternatieven nu Weesp geen windmolens in de polders wil

Natuur en Milieu

WEESP De RES/windmolens stonden gisteravond niet op de agenda van de raadsvergadering en toch werd de helft van de vergadering aan dit onderwerp besteed. 

Rob ‘t Hart van D66 diende namens zijn eigen fracties en de fracties van GroenLinks, de WSP en de VVD een motie in waarin het college wordt verzocht met alternatieven te komen, nu zowel de Bloemendalerpolder als de Aetsveldsepolder wat Weesp betreft uit beeld zijn als locatie voor windmolens. 

Met Diemen praten
De partijen vinden dat deze koerswijziging, die wethouder Maarten Miner deed opstappen, niet de ambitie mag dwarsbomen om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn. Ook vragen ze B & W met Diemen en Amsterdam in gesprek te gaan over hun locaties, omdat die plekken - zoals het Diemerbos - ook consequensties voor Weesp kunnen hebben.

Aanvullingen
Katinka Hilders van het CDA diende mede namens de PvdA en VVD twee aanvullende moties in. Ze noemde de eerste motie ‘een goed begin’, maar miste het benadrukken van aspecten als gezondheid en leefbaarheid. Ze had de moties liever in elkaar geschoven, maar de omstandigheden (online vergaderen) lieten dat niet makkelijk toe.

Moties niet nodig
De behandeling van de drie RES-moties duurde lang, vooral omdat iedereen de behoefte voelde er iets over te zeggen. Wethouder Heijstee, die de portefeuille nu tijdelijk in beheer heeft, vatte de verzoeken samen door de raadfracties te complimenteren met hun eensgezindheid en hoge ambities. Ze gaf ook aan de moties niet nodig te vinden, omdat alle genoemde punten al de volle aandacht van het college hebben.

Na een schorsing werden alledrie de moties ingetrokken, omdat de raad akkoord ging met de toezeggingen van de wethouder. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant