Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Uitgeputte en onderkoelde Weesper door politie van fietspad gevist

112

Weesp - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 29-jarige man levend teruggevonden na een grote zoektocht. Dat meldt de politie op de eigen website. Vanwege de treinuitval besloot de man om van Gouda richting zijn huis in Weesp te lopen. Door het slechte weer raakte de man uitgeput en onderkoeld.

De politie beschrijft de situatie als volgt: 

‘Onderweg belde de man met zijn moeder. Hij vertelde haar dat hij het koud had en uitgeput was. Daarna werd de verbinding verbroken. Direct werd er door de politie een zoektocht op poten gezet. Onder andere eenheden van de politie Amsterdam, Midden-Nederland en de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid gingen meteen op zoek naar de jongeman. Ook de politiehelikopter werd hierbij ingezet.

Ernstig onderkoeld
Vlak voor de Weesperbrug vond een surveillance-eenheid van de Landelijke Eenheid de man liggend op het fietspad van de N236 aan. Hij was ernstig onderkoeld en volledig uitgeput. De collega’s gaven de man direct een warme, dikke politiejas en wikkelde hem in een isolatiedeken. Het toegesnelde ambulancepersoneel onderzocht de man ter plaatse, waarna hij met zijn familie werd herenigd.

Barre omstandigheden
Onder normale omstandigheden duurt een voettocht van Gouda naar Weesp ongeveer 11 uur. Het is een afstand van zo’n 54 kilometer. Zondag waren de weersomstandigheden echter alles behalve normaal: het sneeuwde tussen Gouda en Weesp en de temperatuur lag rond de -5 graden.’

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant