Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Kwetsbare Weespers mogen twee dagen eerder stemmen

Politiek

WEESP De gemeente Weesp is druk bezig met de voorbereidingen om de verkiezingen voor Tweede Kamer op 17 maart coronaproof te laten verlopen.

De gemeente volgt ook tijdens de verkiezingen van 17 maart de corona-richtlijnen van het RIVM op. Het stemlokaal wordt zo ingericht dat kiezers en stembureauleden 1,5 meter afstand van elkaar houden. Stembureauleden zitten achter een kuchscherm. Ook zijn er beschermingsmiddelen beschikbaar. Stemhokjes en materialen worden regelmatig schoongemaakt. Op 13 locaties kan in de gemeente Weesp worden gestemd.

Al op 15 en 16 maart stemmen
Kwetsbare inwoners kunnen al op maandag 15 of dinsdag 16 maart gaan stemmen op het stadhuis of bij Auto Lancker Weesp, Hogeweyselaan 215. Hierdoor kunnen zij de drukte op woensdag 17 maart vermijden. Wie coronaklachten heeft kan een ander machtigen en inwoners van 70 jaar en ouder kunnen ook per brief stemmen.

Gebarentolk en stemmal
Op het stadhuis is een stemmal voor inwoners met een visuele beperking en op alle drie de dagen is een gebarentolk aanwezig. Bijna alle stemlocaties zijn getest door het “Bureau ongehinderd” op de toegankelijkheid van de stembureaus.

Meer weten? Kijk dan op weesp.nl/verkiezingen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant