Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Deen verkoopt alle supermarkten, onbekend wie filiaal Weesp overneemt

Algemeen

WEESP De Deen aan de Amstellandlaan wordt waarschijnlijk een Vomar of DekaMarkt. Een nieuwe Albert Heijn zou in theorie ook nog kunnen, maar daarvan zit er al een in winkelcentrum Hogeweij.

Vanmorgen werd bekend dat Deen alle winkels verkoopt aan een triumviraat van supermarktketens. Van de tachtig filialen gaan er 39 naar Albert Heijn, 22 naar Vomar en 19 naar DekaMarkt. Of het al bekend is wie de winkel in Weesp overneemt, is niet duidelijk. De filiaalleider van Deen Weesp mag niets zeggen en verwijst naar het hoofdkantoor en het hoofdkantoor verwijst naar een uitgebreider persbericht dat in de loop van de dag wordt verstuurd. 

De verkoop heeft te maken met investeringen die nodig zijn, maar die te veel van het bedrijf vergen. ‘De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen’, zo luidt de officiële mededeling.

Wat er met het personeel gaat gebeuren is nog niet duidelijk. De medewerkers hebben het ook pas vandaag gehoord. De overname zou in de tweede helft van 2021 rond moeten zijn. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant