Afbeelding

Weespse Michaja debuteert vandaag in nationale rugbyteam

Sport

WEESP Michaja van Capel uit Weesp speelt vandaag haar eerste interland voor het Nederlandse rugbyteam. De wedstrijd tegen Spanke maakt deel uit van de Europese kampioenschappen.

Als het Nederlandse team wint, zijn ze een stapje dichterbij het WK in Nieuw-Zeeland dat eind van de zomer plaatsvindt. Michaja heeft er zin in: “Maar ik ben ook heel zenuwachtig. Spanje is heel goed. Ik vind het wel jammer dat ik niet mijn hele familie en het rugbyteam uit Delft mee kan nemen.”

De wedstrijd is in Spanje. Ter voorbereiding op de wedstrijd leeft Michaja al twee weken in een sociale isolatie. “Die bestaat uit uit drie bubbels: werk of studie, thuis en het Nederlandse team. Verder mag ik niemand zien, dus ik mag ook niet naar de supermarkt of andere openbare plaatsen,” legt ze uit. “Daarnaast worden we voor elke training getest, dat is geen pretje. Je went er niet aan.”

Michaja komt uit Weesp maar woont nu voor haar studie in Delft. Daar speelt ze ook in het rugbyteam van de universiteit. Ze speelt Rugby Union, de vorm van de sport die in Europa het meest gespeeld wordt. Een team bestaat uit 15 spelers. 

De wedstrijd is vandaag om 16:00 uur en is te volgen via de website van Rugby Europe.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant