Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Update Weesper testgarage: percentage besmettingen omlaag

Coronavirus

WEESP Hoewel de cijfers van de GGD Gooi en Vechtstreek stijgen, gaan bij de Weesper teststraat de geconstateerde coronabesmettingen weer omlaag.

Vorige week leek het weer de verkeerde kant op te gaan met de besmettingen die bij de testgarage geconstateerd werden. In een week tijd was het aantal positief geteste mensen toen meer dan drie keer zoveel. “Maar het lijkt wat gunstiger te worden, veel minder positieve testen,” laat dokter Burggraaff weten. “Toch zijn er nog steeds ook ernstig zieken en opnames.”

Het percentage van positieve testuitlsagen onder alle mensen die de Weesper testgarage bezochten is sinds september niet zo laag geweest. Van de in totaal 415 afgenomen coronatesten was 5,78% positief. Onder Weespers bleek 4,36% van de 321 geteste personen besmet te zijn met het virus.

Bij de GGD Gooi en Vechtstreek maken medewerkers zich juist ernstig zorgen over het toegenomen aantal coronabesmettingen. Vooral onder jongeren zien ze daar een stijging in het aantal positieve tests in deze regio afgelopen week. Uit cijfers van de gezondheidsdienst blijkt namelijk dat het aantal besmette jongeren is verdubbeld.

Percentage van aantal positieve testen tegenover totaal aantal testen

Aantal geteste personen bij de teststraat van dokter Burggraaff

Aantal positief geteste personen bij de testgarage

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant