Afbeelding

Nieuwe mini-expositie in de etalage van de City of Wesopa

Cultureel

WEESP Vanaf dit weekend is er mini-tentoonstelling met het werk van fotograaf Reinier van der Aart te zien in de etalage van theater City of Wesopa. Sinds het begin van dit jaar organiseert het theater al verschillende mini-exposities in de etalage met Weesper kunstenaars.

In de expositie zijn foto’s uit de serie some sunny Sunday te zien. Alle foto’s zijn gemaakt op drie prachtige zondagmiddagen in april 2020 op bekende plekken in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Niet om die plekken te laten zien, maar om duiding te geven aan de plek waar hij stond. De kadrering staat niet in dienst van het gebouw, maar de leegte ervoor. Zo laat de fotograaf zien hoe leeg de straten op die zonnige zondagen waren. 

Het theater en de kunstenaars bieden de tentoonstellingen gratis aan. “Daarom zijn donaties van harte welkom,” laat de City weten. Speciaal voor donaties is er een QR-code bij het theater te vinden. Daarnaast zijn alle werken in de etalage ook te koop. Een deel van de opbrengst gaat naar de City of Wesopa. Wie daarover meer wil weten kan contact opnemen met het theater.

Meer weten over Weesper Reinier van der Aart? Deze week was er in WeesperNieuws Extra een zaterdagportret met de fotograaf te lezen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant