Afbeelding

De City Speelt zoekt verhalen over de oorlog

Algemeen

WEESP Theaterwerkplaats De City Speelt zoekt kleine en grote verhalen, anekdotes, ervaringen, brieven en waargebeurde verhalen over de oorlogstijd in Weesp en de nasleep hiervan.

In het kader van Theater Na de Dam maakt De City Speelt een theatrale route door Weesp over de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Er wordt gezocht naar een antwoord op de vraag: In hoeverre beïnvloed de geschiedenis ons heden? 

Jeugdherinneringen
Hiervoor zou de theatergroep graag mensen spreken die de Tweede Wereldoorlog als kind hebben meegemaakt en in de omgeving van Weesp wonen. Ook wordt er gezocht naar mensen die na de oorlog geboren zijn, maar wel zijn opgegroeid met verhalen over de oorlogstijd en de nasleep hiervan hebben ervaren als onderdeel van hun jeugd.

Deze herinneringen zullen door de jongeren van De City Speelt worden verwerkt in de theatrale route die te zien zal zijn op 4 en 5 mei. De gesprekken vinden zondag 4 april plaats volgens de coronaprotocollen. Dat kan betekenen dat het telefonisch is, via de computer, buiten op een bankje of per brief.

Wie als verteller wil deelnemen of iemand kent die iets zou kunnen bijdragen, kan contact opnemen met Sophie van Broekhoven via decityspeelt@wesopa.nl of 06-36300295. 

Theater na de Dam
Sinds 2012 worden er in het kader van Theater Na de Dam jongerenprojecten geïnitieerd. Het doel van deze projecten is om de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog levend te houden, de verhalen van overlevenden door te vertellen en generaties met elkaar en de buurt te verbinden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant