Afbeelding

Verkiezingen: 31 procent heeft vandaag gestemd, drukte redelijk verspreid

Politiek

WEESP Vandaag is het de laatste dag dat het mogelijk is om te stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Vanmiddag om 14:00 uur had 31 procent van de stemgerechtigden hun stem vandaag uitgebracht, vertelt de gemeente.

Daarnaast zijn er ook briefstemmen en vervoegde stemmers, die worden niet in het percentage meegeteld. Tot vanavond 21:00 uur is het mogelijk om een stem uit te brengen.

Op 15 en 16 maart waren er in Weesp al twee stembureaus eerder geopend voor kwetsbare kiezers die niet in de drukte van de verkiezingsdag wilden stemmen. Vanaf vanmorgen 7:30 uur zijn alle stembureaus geopend voor Weespers die hun stem nog niet hebben uitgebracht.

Vanwege de pandemie zijn er maatregelen getroffen in de stembureaus. Deze zijn ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM, iedereen moet een mondkapje dragen en er moet voldoende afstand worden gehouden. Via een speciale druktemeter kunnen Weespers bekijken hoe druk het op de verschillende locaties is. Over het algemeen lijkt de drukte in de Weesper stembureaus aardig verspreid te zijn, al is te verwachten dat veel mensen na kantooruren hun stem zullen uitbrengen.

Stembureaus gemeente Weesp
- Stadshuis, Nieuwstraat 41
- Gebouw Papelaan 99, Papelaan 99
- Vechtstedecollege, ingang Diemerdijkstraat
- Brede School Kors Breijer (gymzaal), Papelaan 122a
- Gymlokaal OBS De Triangel, Prinses Irenelaan 2
- Sporthal Weespersluis, Fort Diemerdamstraat 71
- Sporthal Aetsveld, Mr. C.J. Kooimancentrum 17 (2 lokalen)
- Brandweerkazerne, Aetsveldselaan 65
- Volvo dealer Stern, Nijverheidslaan 1
- Bibliotheek Weesp, Oudegracht 67
- Auto Lancker CarProf, Hogeweyselaan 215

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant