Afbeelding
Foto: Pixabay
Poll

Hoe heeft corona uw werk en inkomen beïnvloed?

Algemeen

WEESP Veel mensen zagen door de coronacrisis hun werk en inkomen veranderen. De horeca en detailhandel moesten lange tijd volledig dicht, de evenementenindustrie ligt al een jaar stil. Volgens het CBS nam het aantal werklozen vanaf het begin van de pandemie toe, maar trekt dit sinds het najaar 2020 weer aan. 

Er zijn verschillende steunmaatregelen vanuit de overheid beschikbaar, al blijken die niet altijd iedereen te dekken in de praktijk. Deze maand werd er nog een regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) in het leven geroepen om bewoners van Weesp die door de coronacrsis zijn teruggevallen in inkomen te steunen met woonlasten. Verantwoordelijk wethouder Heijstee zei daarover: ”Hoewel we zien dat de steunpakketten hun werk doen zijn er nog steeds veel mensen die tussen wal en schip vallen. Met de TONK-regeling voorkomen we dat mensen hun huur of hypotheek niet meer kunnen betalen, een beroep moeten doen op de bijstand of zelfs hun huis moeten verlaten.’’

Het WeesperNieuws is benieuwd hoe het werk in inkomsten van Weespers beïnvloed is door de coronacrisis, Vul onderstaande poll in of laat ons via de mail weten hoe uw situatie is en wat u erover denkt.

POLL

Hoe heeft de pandemie uw situatie beïnvloed?

Ik was mijn baan kwijt, maar heb inmiddels weer iets nieuws gevonden

Ik ben mijn baan kwijt

Ik heb minder inkomsten

Ik heb geen verandering in werk of inkomsten

Ik heb geen verandering in werk of inkomsten, maar ben wel bang voor de toekomst

Ik ben juist meer gaan werken/mijn inkomsten zijn gestegen

Anders (mail redactie@weespernieuws.nl)



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant