Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

‘De situatie in Weesp is omgeslagen’

Coronavirus

WEESP Na de daling van vorige week zijn er deze week weer aanzienlijk meer positieve testen geconstateerd in de Weesper teststraat van Hans Burggraaff.

“De situatie in Weesp is omgeslagen,” laat de dokter weten. “Hoewel procentueel het een en ander nog wel te overzien is.” Het is een trend die de afgelopen maanden wel vaker voorkomt: het lijkt de goede kant op te gaan met een dalend aantal positieve test, om vervolgens weer een aanzienlijke stijging in te gaan.

Met het openen van de scholen worden er ook bij jonge kinderen meer testen afgenomen, maar er is goed nieuws voor die groep: “Opvallend is dat kinderen onder de tien jaar vrijwel geen positieve testen opleveren,” laat de dokter weten. Omdat het testen een nare ervaring kan zijn, geven de testmedewerkers na afloop aan de kindjes een kleurplaat en een diploma mee.

In de week van 15 maart zijn er in de testgarage aan de Papelaan in totaal 587 mensen getest, waarvan er 40 een positieve testuitslag kregen. Dat zijn meer dan vier keer zoveel positieve uitslagen als de week ervoor. 

Van de geteste mensen kwamen er 433 uit Weesp. Van deze 433 geteste Weespers bleken er 27 ook daadwerkelijk besmet te zijn met het virus, dat komt neer op ruim 6 procent. Vorige week lag dat percentage nog op bijna 2,5 procent.

Aantal positief geteste personen bij de testgarage

Aantal geteste personen bij de teststraat van dokter Burggraaff

Percentage van aantal positieve testen tegenover totaal aantal testen

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant