Afbeelding
Archieffoto WeesperNieuws

Gemeente wil nader onderzoek naar goede ruimtelijke inpassing woningbouw Nijverheidslaan

B2B

WEESP “Het college wenst aan deze bestaande afspraken vast te houden, al neemt het de ondernemersbezwaren serieus. Dat vraagt nader onderzoek voor een goede ruimtelijke inpassing van de plannen.”

Met deze zin over de voorgenomen bouw van 115 woningen aan de Nijverheidslaan in een raadsinformatiebrief geeft het college van B en W er blijk van niet doof te zijn voor de protesten tegen het bouwplan. Wat ‘nader onderzoek’ inhoudt wordt verder niet duidelijk gemaakt.
Dit wil overigens niet zeggen dat het college van plan is de bouwplannen te cancelen. Verantwoordelijk wethouder John Vos liet onlangs in WeesperNieuws nog weten het een goed idee te vinden om hier woningen te bouwen.

Zienswijze
Zoals eerder bekend werd, heeft ondernemersvereniging IVW namens de ondernemers Bos Kraanverhuur, Smit & Zoon, De Groot Luchtkanalen, J. de Groot en Zonen beheer BV, Kadant Johnson Europe, De Bruyn Watersport Services, Leisure Group Nederland/Karwei Weesp en Car Casting Holland een zogeheten zienswijze ingediend tegen de voorgenomen wijziging van het bestemmingsplan. Ook twee bewoners aan de Korte Muiderweg en ProRail hebben een zienswijze ingestuurd. De zienswijzen hebben als gemeenschappelijke deler dat de betrokkenen het om uiteenlopende redenen een slecht idee vinden om hier woningen te bouwen.

Akoestisch onderzoek
ProRail constateert onder andere dat het zogenoemde akoestisch onderzoek op basis van onjuiste criteria is uitgevoerd. Daarnaast wijst ProRail de gemeente erop dat er aanvullende voorzieningen nodig zijn om ervoor te zorgen dat toekomstige bewoners geen last krijgen van het treinverkeer. Het intensief gebruikte spoor tussen Weesp en het Gooi/Almere ligt namelijk vlak achter de plek waar de woningen zijn ingetekend.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant