Afbeelding

Op vakantie, maar niet te ver van Weesp? Dit zijn de mogelijkheden!

Advertorial

Even helemaal weg van huis, maar toch in de buurt van Weesp blijven? Ons land heeft volop mogelijkheden om te genieten van een mooie vakantie. Het mooie van vakantie in eigen land is dat je nooit langer dan drie uur hoeft te rijden om op de plaats van bestemming te zijn. Dat is dus ’s morgens na het ontbijt vertrekken en vervolgens op je vakantiebestemming uitgebreid lunchen. Daarna heb je nog de hele middag om de omgeving te gaan verkennen, voordat je ’s avonds aanschuift voor het diner. Verspreid door het land vind je de parken van EuroParcs die zodanig gelegen zijn dat er altijd veel moois te zien is in de directe omgeving. De mogelijkheden zijn legio, dus maak een mooi plan en stap even uit de dagelijkse sleur. 

Dichtbij en toch heel anders

Vakantie in het buitenland mag dan misschien aantrekkelijk klinken, het heeft ook zo zijn nadelen. Andere landen hanteren andere regels en gebruiken. Die moet je kennen, om te voorkomen dat je in de problemen komt. Ook is het handig als je de taal van het betreffende land spreekt. En voordat je op je vakantiebestemming bent, heb je er al heel wat kilometers opzitten. Lange afstanden rijden is niet milieubewust, kost tijd en is ook niet altijd even leuk. In eigen land heb je bovendien vast nog niet alles gezien. Je kunt vanuit een vakantiepark Apeldoorn en omstreken gaan verkennen of neerstrijken in Kaatsheuvel, vlakbij de Efteling! 

Lekker tot rust komen

Ben je vooral een natuurliefhebber? Wat dacht je van nationaal park De Biesbosch? Wist je dat dit het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa is? Vanuit Weesp ben je er in iets meer dan een uur rijden en vervolgens kan het grote genieten beginnen. Ook hier vind je natuurlijk accommodatie van EuroParcs en als je van varen houdt, kun je hier direct een boot huren om daarmee in alle vrijheid de omgeving te gaan verkennen. 

Heuvelachtig landschap

Misschien verkies je het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg wel boven dit alles. Geen probleem, want in Brunssum vind je de uitvalsbasis om die streek te gaan verkennen. Resort Brunsummerheide ligt bovendien vlakbij een 45-holes golfbaan, terwijl je er in de winter na sneeuwval prima kunt langlaufen. Of rijd binnen een half uur naar de Duitse stad Aken of naar de Belgische stad Luik. Vakantie in Nederland? Mogelijkheden genoeg!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant