Afbeelding

EK Voetbal on Tour in Weesp

Sport

WEESP Het EK voetbal komt naar Weesp. Voor het EK begint, toert er alvast een bus door Amsterdam waarbij allerlei voetbalactiviteiten georganiseerd worden. De bus maakt ook een stop bij FC Weesp.

Het ‘EK Voetbal on Tour’ organiseert op 7 juni een gratis sportactiviteit voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Er worden clinics freestyle voetbal en voetbal challenges gegeven, zoals latje trap, hardste schot en hooghouden. 

Op 7 april vond de eerste editie van de Tour plaats waarbij de EURO 2020 Mascotte Skillzy en wethouder Simone Kukenheim van gemeente Amsterdam aanwezig waren. De activiteiten worden georganiseerd door gemeente Amsterdam. “We gaan dan ook ons best doen om er niet alleen een topsportspektakel van te maken, maar ook een inspiratiebron om zelf te gaan sporten. Want zien voetballen, doet voetballen. Vandaag beginnen we met de warming-up voor het toernooi: het EK Voetbal on Tour,” zegt de wethouder. “Zo tellen we af naar een hopelijk prachtige sportzomer, met het EK Voetbal als een van de hoogtepunten.”

Volgens de perscoördinator is aanmelden niet nodig: “Uiteraard worden ter plaatse alle coronamaatregelen getroffen die het landelijk beleid vereist.” De gratis sportactiviteit in Weesp vind plaats op 7 juni, van 16:00 tot 18:00 uur bij FC Weesp op de Papelaan 153.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant