Afbeelding
Foto: Gemeente Weesp

Expositie ‘Grensverlegger Van Houten’ van start met catalogus

Algemeen

WEESP Museum Weesp heeft het eerste exemplaar van de catalogus ‘Grensverlegger Van Houten’ aan wethouder Léon de Lange overhandigd. Het museum wil hiermee de vertrekkende wethouder bedanken voor zijn werk voor de cultuur in Weesp en voor zijn inzet voor Museum Weesp in het bijzonder. 

Het museum hoopt snel weer haar deuren te kunnen openen en de tentoonstelling aan de Weespers te kunnen tonen. Wie niet kan wachten, kan de catalogus nu alvast voor € 9,95 aanschaffen via museumweesp@weesp.nl.

Geschiedenis levend houden
De nieuwe permanente tentoonstelling houdt de geschiedenis van Van Houten levend, door in woord en beeld te laten zien hoe belangrijk de fabriek voor Weesp was. Niet alleen voor de economie, maar ook voor de openbare ruimte en het sociale leven en niet te vergeten voor de kunst.

Trots op Van Houten
In de catalogus zijn verpakkingen, reclameposters, muurschilderingen en zelfs het Van Houten Cacao Spel te vinden, geïllustreerd door bekende kunstenaars van die tijd: “De sporen van het tijdperk Van Houten zijn nog steeds in het straatbeeld te zien, en de magie van de chocoladefabriek is nog lang niet uitgewerkt. Tot in lengte der dagen zal het in onze stad een beetje naar cacao ruiken. Dat is maar goed ook, want Weesp is trots op zijn wereldmerk Van Houten”, aldus het museum.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant