Wandelen over de Westerheide.
Wandelen over de Westerheide. Foto: Wandelstichting

Wandelaars van Gooise Wandelvierdaagse kunnen toch op pad

Natuur en Milieu

WEESP Voor het tweede jaar op rij moet de Gooise Wandelvierdaagse, die in juni gepland stond, wegens corona worden afgelast, maar er is ook goed nieuws. De vier dagroutes kunnen voor het eerst ook op eigen gelegenheid worden gelopen.

“We zijn dolblij dat we deze service kunnen aanbieden aan ons trouwe wandellegioen”, zegt voorzitter Tim Bitter van de wandelstichting. “Tijdens de meivakantie en het ontluikende voorjaar kunnen de liefhebbers nu toch op pad in onze prachtige omgeving.”

Heidevelden 

Alle vier de routes zijn recent bijgewerkt en voeren de deelnemers onder andere langs kasteel Groeneveld, door de Baarnse bossen, de Eemnesser polder, de landgoederen in ‘s-Graveland, langs de oude Zuiderzeekust tussen Naarden en Huizen en de heidevelden rond Laren en Blaricum. De afstanden variëren van 5 tot 40 km. 

“In dit coronatijdperk wordt er veel gewandeld, het is hartstikke gezond en je blijft er fit bij. Wij hopen hiermee dan ook in een behoefte te voorzien voor iedereen die er lekker op uit wil en bovendien kom je op de mooiste plekken van onze regio.” 

Hartverwarmende reünie

“We hopen dat dit najaar ook de populaire maandelijkse groepswandelingen weer kunnen worden hervat. Dat wordt voor veel trouwe lopers ongetwijfeld een hartverwarmende reünie”, aldus Bitter, die blij is met alle positieve reacties na de gedwongen afgelasting van het evenement. 

Twee jaar geleden trok de Gooise Wandelvierdaagse een recordaantal van 1670 deelnemers uit alle windstreken met als kers op de taart de toekenning van de Larense Erepenning voor alle vrijwilligers. Volgend jaar staat het wandelevenement gepland van 22 tot en met 25 juni.

De digitale versie van de Gooise Wandelvierdaagse is vanaf zaterdag 24 april beschikbaar via een link op www.wandelvierdaagsehetgooi.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant