Afbeelding

Weesper Francisca staat in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours

Cultureel

WEESP De 17-jarige Francisca Galante speelt altviool en staat daarmee in de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. Een jury bepaalt wie wint, maar er is een speciale publieksprijs waarvoor iedereen een stem kan uitbrengen.

Vanwege corona worden de finales dit jaar digitaal georganiseerd. Francisca zal vanavond met haar finaleoptreden te zien zijn. Direct na de uitzending kunnen kijkers stemmen op de publieksprijs, tot de volgende dag om 14:00 uur. 

Muziekwedstrijd
Bijna 400 deelnemers deden dit jaar mee aan de voorrondes, slechts zeventien van hen werden geselecteerd voor de Nationale Finale. Dat de Weespse daar één van is, is dus best bijzonder.

Het Prinses Christina Klassiek Concours is een wedstrijd waar de beste jonge musici uit het land aan meedoen. Zij treden op voor een jury, krijgen feedback en maken kans op mooie prijzen. Die prijzen worden afgestemd op het niveau en de ontwikkeling van de deelnemer, dus van te voren is nog niet bekend wie welke prijs kan winnen. Prijswinnaars mogen onder andere spelen op concertpodia in binnen- en buitenland, festivals en de ‘Classic Express’ van het concours.

Kijk en stem mee
De finaleronde waar Francisca in speelt begint op vrijdag 23 april om 20:00 uur en is de volgen via http://christinaconcours.nl/nationalefinale/. Hoe je kan stemmen op jouw favoriete optreden, staat hier uitgelegd. Stemmen kan direct na de uitzending, tot zaterdag 24 april om 14:00 uur.

Zowel de prijswinnaars als de publieksprijswinnaar worden dit weekend bekend gemaakt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant