Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
Ingezonden

‘Die afgrijselijke containers gaan ons stadsbeeld beschadigen’

Algemeen

WEESP De familie Vermeulen maakt zich, net als Xandra Wentink-Quelle, zorgen over de plannen om het centrum van Weesp van ondergrondse afvalcontainers te voorzien. Zij schreven daar de volgende ingezonden brief over: 

‘Wij sluiten ons van harte aan bij het schrijven van mevr. Xandra Wentink-Quelle in het WeesperNieuws van vorige week. Wij kunnen ons niet voorstellen dat in het beschermde stadsgezicht van Weesp voor deze vreselijke oplossing wordt gekozen. Wat is er in vredesnaam mis met 1 x keer per week vuilniszakken buiten en voor de rest geen troep meer? Want dat komt er geheid wel, kijk elders naar bakken met vaak veel troep ernaast. Vogels die zakken stuk pikken gebeurt wel eens, maar de meeste bewoners in de binnenstad ruimen dit echt zelf wel op als dat onverhoopt een keer voorkomt. Stratenmakers (in dienst van de gemeente) geven bij herstelwerkzaamheden al aan, dat de hele binnenstad vol zit met ratten. Soms lijkt het of het de gemeente niets uitmaakt hoe Weesp er uit komt te zien. Kijk bij het pittoreske Kippenbruggetje, waar een foeilelijk geel gevaarte het strooizout bewaart. Misschien vier keer gebruikt deze winter, met nog veel vaker een bende zout ernaast op straat. En dan nu het vooruitzicht van die afgrijselijke containers die het stadsbeeld gaan beschadigen. Wij roepen mede met mevrouw Wentink op: alstublieft niet! En luister s.v.p. naar uw burgers.’ 

Deelt u deze zorgen? Of is er een ander onderwerp dat u wilt aankaarten? Stuur uw reactie of ingezonden brief naar redactie@weespernieuws.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant