Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Badmintonster Selena Piek voor de tweede keer naar de Olympische Spelen

Sport

WEESP Badmintonster Selena Piek kan zich gaan opmaken voor de Olympische Spelen die deze zomer in Tokio plaatsvinden. Het is de tweede keer dat de Weespse op dit grootste sportevenement ter wereld haar opwachting maakt. 

‘Selena Piek, Cheryl Seinen, Mark Caljouw en Robin Tabeling hebben zich officieus gekwalificeerd voor de Olympische Spelen deze zomer in Tokio. Woensdag werd bekend dat het laatste toernooi dat meetelt voor kwalificatie, de Singapore Open, is geannuleerd. Hiermee is het Nederlandse kwartet door hun huidige plek op kwalificatieranglijst niet meer in te halen door de concurrentie’, zo maakte de Nederlandse badmintonbond gisteren bekend. 

De Badminton World Federation (BWF) publiceert uiterlijk op 15 juni de definitieve kwalificatieranglijsten, maar na het annuleren van de Singapore Open is de verwachting dat dit eerder zal zijn. Vanaf dat moment mogen ze zich ook officieel gekwalificeerd noemen. Daarnaast voldoet het viertal aan alle nationale en internationale eisen om zich te plaatsen voor de Zomerspelen in Tokio.

Dubbelspecialiste
Dubbelspecialiste Selena Piek (29) kwam op de Olympische Spelen van Rio in 2016 al in actie met Jacco Arends aan haar zijde in het gemengddubbel en Eefje Muskens in het vrouwendubbel. Nu gaat Piek met de 25-jarige Cheryl Seinen de strijd om het eremetaal aan in het vrouwendubbel en met de 27-jarige Robin Tabeling in het gemengddubbel. Voor Seinen en Tabeling worden de Olympische Spelen in Tokio hun Olympisch debuut.

‘YESSSSSSS !!!’
Selena reageert via haar social media-accounts blij en opgelucht: ‘YESSSSSSS !!! Met de afgelasting van de Singapore Open is het eindelijk zover. Ik heb me officieel gekwalificeerd voor Tokyo 2021. Wat een onwerkelijk gevoel om in beide disciplines aan mijn tweede Olympische Spelen te kunnen deelnemen. Het is een geweldige achtbaanrit geweest en ik ben meer dan trots om de Nederlandse vlag te vertegenwoordigen met Cheryl en Robin aan mijn zijde’. 

Badminton Club Weesp
Selena Piek badmintonde tot haar elfde (ook) bij Badminton Club Weesp. Ze is meervoudig nationaal kampioen. Ze woont vanwege de sport in Arnhem, bij topsportcentrum Papendal. Maar ze is nog regelmatig in Weesp en maakt dan graag haar opwachting bij lokale evenementen, zoals de Weesper Sportdag, om een shuttletje te slaan met kinderen en de sportwethouder.


Selena Piek (in blauwe jeans) speelt een potje badminton mee op de Weesper Sportfair van 2017. Links wethouder Astrid Heijstee.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant