Twee van de wandelroutes beginnen bij de Fort Ossenmarkt.
Twee van de wandelroutes beginnen bij de Fort Ossenmarkt. Foto: WeesperNieuws

Waterlinie Wandeltocht aan de Zuiderzee vanaf Weesp

Algemeen

WEESP Op 3 juli 2021 vindt de Waterlinie Wandeltocht aan de Zuiderzee plaats. De wandeltocht is georganiseerd in samenwerking met gemeente Weesp.

Er is keuze uit drie afstanden, waarvan er twee in Weesp starten: een lange tocht van 29,5 kilometer en een korte afstand van 12,5 kilometer. De middellange route van 17,5 kilometer begint in Naarden-Vesting. Onderweg is er van alles te zien, beleven en proeven, aldus de website van de wandeltocht. “Niet alleen lopen deelnemers langs stoere forten, sluizen en vestingen van de Hollandse Waterlinie. Onderweg is er van alles te zien, horen en te proeven! Langs de route is er eten en drinken te koop van lokale horeca en bij de stempelposten is er live muziek en theater.”

Route
Vanaf de Fort Ossenmarkt loopt de route langs de Vecht richting het Naardermeer. Onderweg staan stempelposten waar wandelaars even uit kunnen rusten. De route gaat voor iedereen verder naar de vestingmuur in Naarden-Vesting, en afhankelijk van de lengte gaat de route verder richting Muiden en Weesp.

Inschrijven voor de wandeling kan via www.waterliniewandeltocht.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant