Starters maken nog geen gebruik van lening
Starters maken nog geen gebruik van lening

Nog geen animo voor Starterslening

Algemeen Dossier: Wonen in Weesp

WEESP - Nog niemand heeft gebruik gemaakt van Starterslening die sinds de lente beschikbaar is voor starters op de woningmarkt. De Weesper makelaars vinden het jammer dat er nog geen aanspraak is gemaakt op de gemeentelijke regeling. 

"We proberen er voldoende aandacht aan te geven, maar we hebben nog niemand", zo stelt Groen Makelaars. Volgens  makelaar Koster Di Giacomo ligt het deels ook aan de strenge hypotheekregels die de banken hanteren: "De regels zijn binnen korte tijd enorm aangescherpt." 

Makelaar Barend Treep van de Vuurtoren Makelaardij, die in de lente zich veelvuldig hard maakte voor de regeling, wachten starters op dit moment op een aantal nieuwe projecten in Weesp, zoals Samen Starten en Papeveld. Hij denkt ook dat de gemeente wat meer ruchtbaarheid aan de lening moet geven: veel starters weten nog niet van het bestaan af.

Met de Starterslening kunnen starters een lening afsluiten bij de gemeente tegen gunstige voorwaarden. Met dat geld moeten huizen betaalbaar worden die de starters normaal nooit zouden kunnen betalen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant