Leontien Ruiters neemt het magazine in ontvangt bij het Fort Uitermeer.
Leontien Ruiters neemt het magazine in ontvangt bij het Fort Uitermeer. Foto: Stichting Liniebreed Ondernemen

Start Fortenseizoen op 5 en 6 juni

Algemeen

WEESP Het fortenseizoen start weer in het weekend van 5 en 6 juni. De forten, vestingen en bunkers van alle Nederlandse waterlinies zijn weer te bezoeken en organiseren activiteiten.

“Een bezoekje aan een fort is het ideale dagje uit,” schrijft Stichting Liniebreed Ondernemen. “Met hun weidse terreinen zijn forten en vestingen geweldige plekken om veilig samen te komen. Ga je voor een stevige wandeling, een interessante rondleiding, museumbezoek of plof je liever in een luie stoel op een terras?”

Expeditie Waterlinie
Dit seizoen komen de forten met een nieuwe educatieve speurtocht: de Expeditie Waterlinie. Via een gratis QR-code kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar de forten in Nederland digitaal ontdekken. Op diverse forten zijn routes uitgezet met posters. “Zoek de posters, scan de codes en ontdek 12 forten in Nederland met leuke puzzels, video’s en kleurplaten. Streep ze af op je bingokaart, zoek het antwoord op 5 vragen en maak kans op mooie prijzen.” Meer informatie over de speurtocht is te vinden op www.expeditiewaterlinie.nl.

Ode aan de Hollandse Waterlinies
Daarnaast is er een speciaal programma gericht op de Hollandse Waterlinies. De Stelling van Amsterdam is al sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed en de Nieuwe Hollandse Waterlinie is genomineerd voor de status van Werelderfgoed als uitbreiding op de Stelling van Amsterdam. Als dat doorgaat, zullen de twee linies vanaf 2021 één groot Werelderfgoed vormen: de Hollandse Waterlinies. Tijdens het programma, Ode aan de Hollandse Waterlinies, kunnen bezoekers kennis maken met de geheimen, verhalen en bijzondere objecten op en rond de forten door verschillende activiteiten. Het volledige programma is te vinden op www.odeaandehollandsewaterlinies.nl.

FORT! Magazine
Vlak voor de start van het Fortenseizoen kwam de 8e editie van het FORT! Magazine uit. Op vrijdag 28 mei nam Leontien Ruiters het eerste exemplaar in ontvangt op het Fort Uitermeer. In het magazine staat uitgebreide informatie over de verschillende forten, vestingen en bunkers in het land. Het magazine is gratis verkrijgbaar bij enkele forten, VVV’s of digitaal te lezen via www.forten.nl. Op die website zijn ook de locaties van alle forten te vinden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant