Afbeelding

Aantal besmettingen blijft dalen

Coronavirus

WEESP - Slechts vijf inwoners van Weesp hebben vorige week na een test bij de coronatestgarage aan de Papelaan een positieve uitslag gekregen. Hiermee blijft het aantal besmettingen dalen.

Ter vergelijking: In de eerste week van mei lag het aantal besmette Weespers nog op 41 en in december was dat aantal zelfs 62. Er wordt ook veel minder getest dan eerder dit voorjaar, hoewel het aantal testaanvragen bij de Papelaan de laatste weken wel weer oploopt. Drie weken terug lieten 110 Weespers zich hier testen, twee weken terug waren dat er 144 en afgelopen week waren dat er 166. Met het percentage mensen dat een positieve uitslag krijgt, blijft toch dalen.

In totaal werden er afgelopen week 202 testen afgenomen in Weesp. Ook vanuit bijvoorbeeld Nigtevecht en Nederhorst den Berg wordt gebruik gemaakt van de testmogelijkheid in Weesp. Van de 202 ‘klanten’ kregen er 7 een positieve uitslag. Het kan natuurlijk zijn dat er Weespers zijn die naar een GGD-locatie buiten Weesp gaan voor een test. Die cijfers zijn niet in deze update meegenomen.

Percentage van aantal positieve testen tegenover totaal aantal testen

Aantal positief geteste personen bij de Weesper testgarage

Aantal geteste personen bij de teststraat van dokter Burggraaff

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant