Afbeelding

Vrijwilligerswerk in Weesp

Advertorial

Na een lange periode van thuiszitten, door welke reden dan ook, vinden veel mensen op een dag de moed om de draad weer op te pakken. Hoewel er zelden garantie op (vast) werk is, biedt vrijwilligerswerk zoals daar bijvoorbeeld plek voor is bij theater City of Wesopa soelaas. Niet alleen om de tijd nuttig te besteden, maar ook om ervaring op te doen in aanloop naar een betaalde baan.

Thuiszitten en tv of op internet kijken

Een burn-out, een lockdown, een ontslagronde of faillissement, er zijn veel redenen waarom veel mensen thuis komen te zitten terwijl ze vitaal genoeg zijn om de handen uit de mouwen te steken. De eerste dagen lijkt het nog goed te doen. Geen verplichtingen, geen wekker, alle tijd om dingen op te zoeken en te kijken; goedkoop tv en internet hebben we tenslotte allemaal. Maar ook tv en internet gaan op een gegeven moment vervelen, hoe veel content daar ook te vinden is. Niet zelden mondt het thuiszitten uit in verveling en een depressie, waarover op diezelfde tv en internet zoveel gesproken wordt.

Vrijwillig én constructief aan de slag

Gelukkig ontstaat er bij veel mensen een natuurlijk afweermechanisme tegen de landerigheid en gaat vroeg of laat het echte leven roepen. En ook al is er dan niet altijd een fijne baan te vinden, er is altijd vrijwilligerswerk. Via Vrijwilligerscentrale Weesp is er divers werk te verrichten, van tuinhulp tot fietsmaatje, van muziek-buddy tot medewerker van een kringloopwinkel en van (hulp)kok in een seniorencomplex tot taalmaatje. Een uitkomst, want de tijd wordt niet alleen nuttiger besteed, ook doen vrijwilligers dagritme en ervaring op. En niet in de laatste plaats: er is meer interactie met anderen. Want overal is wel ruimte voor een praatje en ontspanning.

Uitgelicht: werk bij City of Wesopa

Een van de meest afwisselende vormen van vrijwilligerswerk is dat bij een zaal waar concerten en andere voorstellingen gegeven worden. Dat kan bij een poppodium zijn, of bij een theater zoals het Weesper City of Wesopa. Sterker nog: “City of Wesopa zou niet bestaan zonder de inzet van onze vrijwilligers”, zo communiceert men op de website. Een concert, dansvoorstelling, toneelstuk of conference, bij elke vorm van podiumkunst komt een compleet draaiboek kijken. Artiesten moeten ontvangen worden, de zaal moet ingericht, het geluid moet klinken als een klok. Het publiek moet gastvrij behandeld worden, hun drankjes ingeschonken, hun jassen opgehangen in de garderobe. Ook in de theaterwereld gaat men commercieel te werk: zowel artiesten als publiek moeten een onvergetelijke avond hebben en graag terugkomen. De diverse werkzaamheden die hierbij komen kijken, misstaan op geen enkel cv.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant