Ook voorgangster Alida Groeneveld luncht mee.
Ook voorgangster Alida Groeneveld luncht mee.

Laurenslunch zeer geslaagd

Algemeen

WEESP- Honderden Weespers genoten zondagmiddag van de Laurenslunch in de Grote Kerk. Hiermee vierde de Laurenskerk haar 550 jaar bestaan. Veel bezoekers hadden de kans aangegrepen om hun middeleeuwse kleren uit de kast te halen en daarmee verliep de lunch in stijl en in een bijzondere sfeer.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de gasten buiten hun lunch zouden nuttigen, maar vanwege de felle regenbuien durfde de organisatie dat niet aan. Hierdoor gingen de klanken van het speciaal voor de Laurenslunch gecomponeerde concert door gastbeiaardier Henk Veldman uit Amersfoort enigszins verloren.

De inhoud van de papieren zakken werd gesponsord door de Weesper detaillisten Mühl, Klercq, Pronk, Kaas&Zo en Overmars. Molen 'De Vriendschap' zorgde voor het meel. De opbrengst gaat naar de Voedselbank. Ineke van de Pol, lid van de stuurgroep 550 jaar, kijkt terug op een geslaagd evenement: "Dat zoveel mensen verkleed zijn gekomen, had ik wel gehoopt, maar niet durven verwachten. Het was een en al vrolijkheid en saamhorigheid. Het was fantastisch!"

350 zakken voor de Laurenslunch.
Appeltje uit de lunchzak.
Veel animo voor de bijzondere lunch.
Honden vandaag ook welkom.
Pelgrim trekt zijn pak weer aan.
De lunch smaakt goed.
Naar buiten voor het carrillonconcert.
Tijden van weleer.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant