Maarten Lutherkerk als tandartspraktijk
Maarten Lutherkerk als tandartspraktijk

Gezellig drukte op Open Monumentendag

Algemeen

WEESP – Muziek leek zaterdag wel het thema van Open Monumentendag 2012. Bij elk monument konden bezoekers genieten van allerlei muziekensembles, beiaardiers en organisten en overal stonden vrijwilligers klaar om tekst en uitleg te geven over het monument. Deuren gingen open die anders gesloten blijven. Het was een gezellig drukte in de stad.

Het was het derde weekend op rij dat Weesp bol stond van activiteiten. Om klokslag tien uur luidden de feestklokken van de kerken van Weesp de monumentendag voor geopend. Het startsein om op pad te gaan. Dat deden veel Weespers dan ook. De torens van de Laurentiuskerk en Grote Laurenskerk konden beklommen worden, Historische Kring Weesp en Stelling van Amsterdam deden speciale rondleidingen. De Kreatieve Groep Weesp en de Roeivereniging Weesp hielden Open Huis, met een expositie over het Oude zwembad Albin.

De Theetuin aan fort Ossenmarkt was een heerlijke oase om uit te rusten en voor de inwendige mens werd goed gezorgd bij Molen De Vriendschap. Met de paardentaxi konden mensen zich op hun gemak laten vervoeren van monument naar monument.

Open monumentendag
Rondleidingen langs de monumenten
Kreatieve Groep Weesp hield Open Dag
De dames van de paardentram
Muzikale noten overal in de stad
Roeivereniging exposeert het verleden van zwembad Albin
In de toren van de RK Laurentiuskerk
Prachtig uitzicht vanaf de Laurentiustoren
Uitrusten in de Theetuin
Of een lekkere pannenkoek bij Molen De Vriendschap
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant