Afbeelding

Avond in de City is ‘thuiswedstrijd’ voor operazangeres Laura Bohn

Cultureel

WEESP Operazangeres Laura Bohn is een Amerikaanse, die sinds een paar jaar in Weesp woont. Woensdag 23 juni staat ze in de City of Wesopa met de voorstelling ‘Laments and Lullabies’.

Het theater laat weten: “Laura Bohn, geprezen om haar ‘krachtige zang’ en ‘bekwame toneelkunst’ (Opera News) nodigt Weespers uit voor een intieme muzikale ervaring om de opening van live optredens te vieren. In de voorstelling ‘Laments and Lullabies’, spelen sopraan Laura Bohn, altviolist Oene van Geel samen met harpiste Liesbeth Vreeburg muzikale klaagzangen en verweven deze met slaapliedjes die door de eeuwen heen uit vele landen zijn verzameld”. 

Muzikale reis
Met klaagzangen en slaapliedjes uit onder meer Griekenland, Italië, Roemenië, Spanje, Engeland, Sarajevo, Georgia, Amerika, Israël en Frankrijk wordt een betoverende muzikale reis gecreëerd, zo belooft de City.  Bohn was te zien in optredens met onder anderen de LA Philharmonic, The Mostly Mozart Orchestra (New York) en Het Residentie Orkest (Nederland).

Laments and Lullabies is te zien in Wesopa op 23 Juni, 20:30 uur. Dit concert is de voorloper van Bohns solo-opera ‘Lullaby’ waarmee ze in april en mei 2022 ook in de City staat. Klik hier voor tickets. 

Aanstaande zaterdag op WeesperNieuws Extra een uitgebreid interview met Laura Bohn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant