Afbeelding
Foto: Pixabay
Ingezonden

‘In een restaurant naar het toilet? Zet een mondkapje op’

Coronavirus

Lezer Jan Willem de Jong bezocht afgelopen weekend in Weesp een restaurant. Het verbaasde hem dat diverse mensen geen mondkapje op deden voor een bezoek aan het toilet, terwijl de overheid dit wel voorschrijft. Hieronder zijn ingestuurde brief:

We kunnen weer
‘Dankzij de versoepelingen is het weer mogelijk om naar een restaurant te gaan. Of op een terras te zitten. En daar is iedereen heel blij mee natuurlijk. Maar de overheid heeft wel aangegeven dat een en ander onder bepaalde condities moet plaatsvinden. Of u het daar wel of niet mee eens bent doet nu even niet ter zake. En diezelfde overheid heeft ook bepaald dat er boetes kunnen/zullen worden uitgeschreven als niet aan de voorwaarden wordt voldaan.

De verantwoordelijkheid om toe te zien op het naleven ligt bij de restauranthouder. Die draait mogelijk op voor een boete van 4000 euro. En in het ergste geval een (tijdelijke) sluiting van de zaak. Denk daar maar eens over na als u zonder mondkapje een restaurant binnen gaat of er naar het toilet gaat. Of als u zich niet aan de voorwaarden voor het terrasbezoek houdt.

Het is een kleine moeite om even een mondkapje om te doen. Het duurt uiteindelijk maar een paar minuten. En eenmaal terug aan de tafel op op het terras kan het kapje weer af. De restauranthouders zullen u dankbaar zijn.’
Jan Willem de Jong

Wilt u hierop reageren of wilt u iets anders delen met de lezers van het WeesperNieuws? Stuur uw bijdrage naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant