Afbeelding

Raad bekijkt morgen miljoen aan bezuinigingen

Algemeen

WEESP - De gemeenteraad bekijkt morgenavond waar de benodigde geld vandaan moet komen voor de bezuinigingen van dit jaar. De Welstandscommissie gaat waarschijnlijk verdwijnen en mogelijk wordt het aanvragen van paspoorten duurder.

Weesp moet volgend jaar bijna een miljoen euro bezuinigen. Daarom wordt morgen waarschijnlijk besloten om de Welstandscommissie op te doeken, ondanks een uitbreiding met burgers eerder dit jaar. Ook wordt het duurder om te bouwen in Weesp (hogere bouwleges), wordt het duurder om een paspoort aan te vragen (hogere leges Burgerzaken) en wordt het onderhoud aan wegen en openbaar groen op een lager pitje gezet.

Dat meldt het WeesperNieuws vandaag.

De wijkoverleggen moeten het met veel minder geld gaan doen. Ook is het mogelijk dat begraven in Weesp fors duurder wordt en worden er Bijzondere Opsporingsambtenaren ingehuurd om meer boetes uit te schrijven tegen hondenbezitters die zich niet aan de regels houden. Ook staat de subsidie voor het Alzheimercafé op losse schroeven.

Al deze maatregelen moeten een besparing van ruim 1 miljoen euro opleveren. Er is maar 900.000 euro nodig, daardoor is het mogelijk dat de raad een, of enkele, van de maatregelen voorlopig laat vallen.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Beter een gouden buur, dan een verre vriend Mensen 15 aug, 10:00
Logo
Afbeelding
Zomerrubriek ‘Weesper voor één dag’ Ronald de notenman: ‘Weesp is een goede markt’ Mensen 15 aug, 09:20
Afbeelding
Drukte bij de Spiegelplas Algemeen 14 aug, 16:13
Afbeelding
Mindful en sportief aan Sluis-en-Bruggenfeest beginnen Cultureel 14 aug, 09:00
Afbeelding
Canadese populieren gekapt in Weesp Natuur en Milieu 13 aug, 13:00
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 13 aug, 08:03
Logo
Afbeelding
Zomerportret Dj en producer Justin Putuhena raakte zichzelf kwijt in wereldje rond Justin Prime Mensen 13 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 12 aug, 15:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief