Afbeelding

Raad bekijkt morgen miljoen aan bezuinigingen

Algemeen

WEESP - De gemeenteraad bekijkt morgenavond waar de benodigde geld vandaan moet komen voor de bezuinigingen van dit jaar. De Welstandscommissie gaat waarschijnlijk verdwijnen en mogelijk wordt het aanvragen van paspoorten duurder.

Weesp moet volgend jaar bijna een miljoen euro bezuinigen. Daarom wordt morgen waarschijnlijk besloten om de Welstandscommissie op te doeken, ondanks een uitbreiding met burgers eerder dit jaar. Ook wordt het duurder om te bouwen in Weesp (hogere bouwleges), wordt het duurder om een paspoort aan te vragen (hogere leges Burgerzaken) en wordt het onderhoud aan wegen en openbaar groen op een lager pitje gezet.

Dat meldt het WeesperNieuws vandaag.

De wijkoverleggen moeten het met veel minder geld gaan doen. Ook is het mogelijk dat begraven in Weesp fors duurder wordt en worden er Bijzondere Opsporingsambtenaren ingehuurd om meer boetes uit te schrijven tegen hondenbezitters die zich niet aan de regels houden. Ook staat de subsidie voor het Alzheimercafé op losse schroeven.

Al deze maatregelen moeten een besparing van ruim 1 miljoen euro opleveren. Er is maar 900.000 euro nodig, daardoor is het mogelijk dat de raad een, of enkele, van de maatregelen voorlopig laat vallen.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
"Dit is een zorgprobleem, geen veiligheidsissue" Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen Algemeen 28 sep, 14:00
Logo
Afbeelding
Nieuwkomersklas Kors Breijerschool Bijzondere klas maakt van kinderen uit alle windstreken gewone leerlingen Algemeen 28 sep, 13:17
Afbeelding
Weesp kan meedoen aan Amsterdamse Pubquiz Algemeen 28 sep, 10:53
Afbeelding
Bingo Versa Welzijn voortaan in kantine FC Weesp Buurt & wijk 28 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
Charelle en Floor finishen Tour for Life Zadelpijn, 1,1 miljoen euro en een huwelijksaanzoek Sport 27 sep, 16:00
Afbeelding
Weg is de veiligheid van de Vinex-pallisade Column De Nieuwe Weesper Algemeen 27 sep, 14:00
Afbeelding
Vacatures van de Vrijwilligerscentrale Algemeen 27 sep, 13:00
Logo
Afbeelding
Open Dag het Domijn Ateliers en werkplaatsen open Algemeen 27 sep, 11:20
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief