Afbeelding

Weesper sport van dit weekend (update)

Algemeen

Strafschoppen bezorgen FC Weesp de overwinning 

FC Weesp heeft zondag met 3-1 gewonnen van Hillegom. Een zwaarbevochten wedstrijd, aldus coach Karel Knaap. Het waren de goede verdediging van doelman Arno Coupier en de prima benutte strafschoppen van Wouter Spanjerberg die Weesp de punten opleverden.

Weesp begon goed aan de wedstrijd en creëerde veel kansen. Al in de zesde minuut werd het 1-0 voor Weesp, doordat Wouter Spanjerberg een penalty inschoot. Kort voor rust maakte Marcin Kmiecek de 2-0. In de tweede helft ging Hillegom er hard tegenaan in de hoop aansluiting te krijgen. Doelman Coupier wist hier goed tegenstand aan te bieden, maar kon niet voorkomen dat de tegenstander uiteindelijk toch een tegendoelpunt maakte. Hillegom ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar ook Weesp gaf nog wat extra gas om de winst veilig te kunnen stellen. Dat leidde tot flinke strijd en pittige duels. Uiteindelijk kreeg Hillegom opnieuw een strafschop tegen, die Spanjerberg er mooi inschoot. "We hebben ervoor moeten knokken, maar de winst is dubbel en dwars verdiend", aldus een tevreden Knaap na afloop.

 

Zaterdag 1 neemt punten mee naar huis

Het zaterdagteam van FC Weesp heeft met 2-1 gewonnen van Vlug en Vaardig. Volgens trainer Raymond van der Kort had Weesp nog veel meer doelpunten kunnen maken, ware het niet dat het team bijna de eigen glazen ingooide.

Weesp was voorbereid op een lastige tegenstander en begon sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd. Al na een kwartier maakte Sasja Fransen met een knap langeafstandsschot de eerste treffer voor Weesp. Daarna waren er nog volop kansen, die door Weesp niet werden verzilverd. Van der Kort waarschuwde zijn mannen in de rust dat Vlug en Vaardig in de tweede helft wel eens de tegenaanval zou kunnen openen. Hij kreeg gelijk: na een kwartier maakte de tegenstander de gelijkmaker. Dit schudde de Weespers wakker. FC Weesp kwam terug in de wedstrijd en wist tien minuten voor tijd de winst veilig te stellen met een tweede doelpunt. Deze treffer werd gemaakt door Kobus den Uijl.      

 

We Have boekt winst 

De winst is binnen, maar de wedstrijd verdient geen schoonheidsprijs, laat René Vermoolen namens de Weespers eerlijk weten. Meegesleept door het fysieke spel van de tegenstander reageerden de handballers van We Have soms te fel.

Volgens Vermoolen was tegenstander BHC uit Bussum erg aanwezig, maar maakte het geen moment aanspraak op de winst. De Weespers lieten zich niet gek maken en speelden hun eigen wedstrijd. Dat werd beloond met een ruststand van 7-10 in het voordeel van Weesp. In de tweede helft liep Weesp nog verder uit, maar in plaats daarvan gebruik te maken liet We Have zich meeslepen in het duw- en trekwerk van BHC. Tijdstraffen en penalty's deden de ploeg tot inkeer komen en Weesp maakte de wedstrijd netjes af, met 18-20 voor We Have op het scorebord.

 

Hockeydames pakken eerste punt 

De dames van Mixed Hockey Club Weesp hebben hun eerste punt van het seizoen binnen. De Weespers speelden zondagmiddag gelijk tegen Hilversum. Het team hoopt dat deze wedstrijd een keerpunt is.

Het eerste punt kreeg Weesp niet cadeau. MHCW heeft hard moeten vechten tegen Hilversum, dat momenteel het klassement aanvoert. Weesp had tot nu toe alles verloren en bungelde onderin. Hilversum speelde goed en sterk, maar had toch een zware kluif aan Weesp. MHCW was de nederlagen van afgelopen weken zat en ging extra strijdvaardig het eigen veld op. "Voor het eerst dit seizoen speelden we goed", vertelt aanvoerder Merel van Kassel trots. "We waren weer echt één team en hebben laten zien dat we in deze klasse thuishoren." Tot een kwartier voor het eindsignaal stond het nog steeds 0-0. Toen scoorde Hilversum echter een voltreffer en dreigde hiermee alsnog de winst op te eisen. Dat kon Weesp niet laten gebeuren. MHCW vocht terug en Suzan Dromers stelde met een gelijkmaker MHCW's eerste punt veilig.

Het gelijkspel is een belofte voor volgende week, laat aanvoerder Van Kessel verder weten. "Dan spelen we tegen een middenmoter en gaan we er keihard tegenaan!"    

 

Roeiers winnen Eemhead


Ashley Rijst en Tjebbe Schalij van Roeivereniging Weesp hebben zaterdag allebei in hun eigen categorie de roeiwedstrijd 'Eemhead' gewonnen. Rijst won samen met Sophie van Gemen van roeivereniging Pampus de categorie Dames dubbel 2. Zij roeiden zes kilometer in 24 minuten en 38 seconden. Schalij roeide samen met Sam Broekman van roeivereniging Pampus de Jongens 15/16 jaar dubbel 2. De vier kilometer legden zij in 14 minuten en 38 seconden af.

 

Jeugdzeilers sluiten seizoen af 

Voor de laatste keer dit seizoen stapten de jeugdleden van Watersportvereniging de Vecht afgelopen weekend in de zeilboot. Het seizoen werd afgesloten met een toernooi om de clubtrofee. Het was Kees Scholten die de beker mee naar huis nam. 

Uitslagen CWO 3: 1. Kees Scholten 2. Chanthaphone Stroo 3. Jenda Baarsma
Uitslagen CWO 2: 1. Kyan Klercq 2. Boris de Ruiter 3. Rick Nuhaan
Uitslagen CWO 1: 1. Jente Sikkema 2. Niels Miner 3. Wieb Attema

 

Uitslagen Wilhelm Tell

Klein kaliber geweer 

1. Richel Propitius 90 punten, 4 rozen     
2. Remon Pouw 86 punten, 3 rozen     
3. Frits Bartling 86 punten, 0 rozen       
4. Pieter Houtekamer 84 punten, 2 rozen       
5. Jan van Kassel 83 punten, 4 rozen       
6. Thaddy Pos   73 punten, 1 roos      
7. Kees de Bruin 69 punten, 1 roos

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Beter een gouden buur, dan een verre vriend Mensen 15 aug, 10:00
Logo
Afbeelding
Zomerrubriek ‘Weesper voor één dag’ Ronald de notenman: ‘Weesp is een goede markt’ Mensen 15 aug, 09:20
Afbeelding
Drukte bij de Spiegelplas Algemeen 14 aug, 16:13
Afbeelding
Mindful en sportief aan Sluis-en-Bruggenfeest beginnen Cultureel 14 aug, 09:00
Afbeelding
Canadese populieren gekapt in Weesp Natuur en Milieu 13 aug, 13:00
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 13 aug, 08:03
Logo
Afbeelding
Zomerportret Dj en producer Justin Putuhena raakte zichzelf kwijt in wereldje rond Justin Prime Mensen 13 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 12 aug, 15:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief