Sport van dit weekeind

Eerste overwinning MHCW dames

De dames van MHCW wonnen zondag met 1-2 van Toomburg en boekten daarmee de eerste overwinning van dit seizoen. Merel van Kassel maakte de 0-1, de winnende treffer kwam van Susan Droomers. De Weespers waren duidelijk sterker en voelden dat de zege haalbaar was. "Na de 1-2 van Susan hebben we het gewoon uitgehockeyd", aldus Merel van Kassel. Vorige week werd gelijkgespeeld tegen de koploper, deze overwinning op Toomburg geeft nog meer vertrouwen voor de komende weken.

Heren MHCW makkelijk langs Terriers

Met een 0-3 stand bij rust was de herenhockeywedstrijd Terriers-MHCW eigenlijk al gespeeld. De Weespers konden in de tweede helft gas terugnemen en wonnen met 1-5. Coach Elmarie Feirrera was niet zo blij met de verdwenen scherpte na rust. "Individueel was het allemaal goed, maar als team liep het spel terug. Ik zou liever zien dat ze die drive vasthouden, met het oog op de zwaardere tegenstanders die we nog krijgen", zo legt ze uit. MHCW blijft koploper na vier duels.

Argus geeft winst uit handen

Argus heeft nog steeds moeite om een overwinning binnen te slepen. Zaterdag ging het aanvankelijk heel goed tegen DOC, maar de Weesper korfballers verloren toch weer. Vincent Allmendinger vond dat Argus de beste eerste helft van het seizoen speelde. DOC speelde na rust feller, waardoor de Weesper aanval stokte. Eenmaal op achterstand, kon Argus geen vuist meer maken. Het werd 9-10 (rust 4-3).

Geplaagd Oberon onderuit

Het damesteam van Oberon verloor vrijdag met 3-1 van US5. In de eerste set speelden de Weesper volleyballers zeer overtuigend, daarna knokte US zich terug. Het verschil werd gemaakt in de derde set, toen Oberon geen antwoord had op een lange serviceserie van tegenstander US. De setstanden waren:25-18, 23-25, 10-25 en 21-25. Het damesteam van Oberon mist drie speelsters langdurig en er is aanvulling uit het tweede nodig.

Winst voor heren Oberon

De heren van Oberon boekten vrijdag een 3-1 overwinning op KVA. De setstanden waren: 25-18, 25-13, 25-17, 22-25.

Triton begint met nederlaag tegen

Triton is de competitie begonnen met een 5-13 nederlaag tegen KZC. Het grote verschil tekende zich pas laat in de wedstrijd af. Sterker nog: Triton begon goed en nam een 3-0 voorsprong. Halverwege de 2e periode zakte het spel in. KZC wachtte geduldig op een foute pass van Triton en strafte dat dan razendsnel af. Toen in de vierde periode het geloof bij de Weesper waterpoloërs weg was, liep KZC uit naar een ruime zege.