Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
Ingezonden

De nieuwe fietsvakken: ‘Waar zet ik mijn fiets aan vast?’

Buurt / wijk

WEESP - Van de lezers: Silvia Bruins heeft een elektrische fiets die ze heeft verzekerd voor diefstal. Van de verzekeraar moet ze de fiets bij het op slot zetten ‘vastketenen’ aan een vast object. Maar in de nieuwe fietsvakken in het centrum kan dat niet. Hieronder haar ingezonden brief. 

‘Wat mij opvalt, is dat Weesp weer iets bedenkt voor het plaatsen van je fiets in het centrum. Bij Blokker, Kruitvat en het Stadskantoor heb je vlakken waar je je fiets moet neerzetten. Leuk bedacht, maar waar zet je de fiets dan aan vast? Van de verzekering moet je de elektrische fiets vast aan een object op slot zetten. Alleen gaat dit moeilijk. Ik heb het geprobeerd bij het Kruitvat aan het hek dat voor de ingang staat, maar als je buiten komt ben je ingebouwd en moet je eerst fietsen weg halen voor je bij je fiets kunt. Op het Grote Plein staat handhaving geparkeerd op die plekken en ook daar kun je je fiets niet vastleggen. Waarom dit bedacht is, en door wie? Geen idee, maar ik zie in andere steden en dorpen toch echt betere voorzieningen. Dan de fietsnieten op de Achtergracht en Nieuwstad, daar staan best veel afgetrapte fietsen waarvan je ziet dat die al heel lang niet meer van hun plek zijn geweest. Gemeente Weesp, bedenk nu eens iets goeds en degelijks om je fiets neer te kunnen zetten en dan vast aan een object. Je hebt hele mooie standaards met een ring eraan waar je de fiets aan kunt leggen. Toch eens elders kijken of mag het niets kosten in het centrum? En kom niet aan met ‘ja maar de weekmarkt’, want zo groot is deze ook niet meer. Jullie willen minder auto’s in de binnenstad, maar op deze manier gaat het niet werken.’ 

Ook reageren op lokale nieuwsonderwerpen? Stuur uw beknopte bijdrage, bij voorkeur met een foto van de kwestie/situatie, naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant