Afbeelding
Foto: Stichting Weesper Peuterklassen

Weesper peuterklassen gaan niet staken maar feestvieren

Algemeen

WEESP Stichting Weesper Peuterklassen doet niet mee aan de aangekondigde stakingen tegen de hoge werkdruk in de kinderopvang. De stichting focust zich liever op een feestelijke afsluiting van dit schooljaar, omdat vorig jaar het 35-jarig bestaan van de stichting vanwege corona niet kon worden gevierd.

Dat neemt niet weg dat de medewerkers van de stichting wel degelijk ook een hoge werkdruk ervaren. Om dit bespreekbaar te maken zijn de ramen beplakt. ‘Wij gaan niet staken, ondanks de vele extra taken’, valt er te lezen. Beleidsmedewerker Astrid Flugr: “Wij willen wel een kleine bewustwording creëren bij ouders: dat we meer doen dan alleen de opvang van de peuter verzorgen en dat er ook steeds meer bijkomt, maar we gaan niet staken”. 

Veel andere taken
Naast de daadwerkelijke opvang hebben de medewerkers ook te maken met themaplanning, de ouders op de hoogte houden, observeren, rapporteren, oudergesprekken, ontwikkelingsplannen maken, vergaderen met het team, overleggen met externe instanties, beleidsplannen maken, studiedagen en bijscholingsmomenten.

Feestweken
Maar zoals gezegd wil de stichting zich nu vooral focussen op feestvieren. Het 35-jarig jubileum wordt de komende twee weken gevierd met een uitgebreid activiteiten programma. De peuters kunnen zich onder meer opmaken voor een voetbaldag, een uitje naar Don Bosco en een poppentheatervoorstelling van Fatsnerran. Na de feestweken begint de zomervakantie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant