Weesper winnaars, v.l.n.r. Rijk, Femke, Wieke en Mees
Weesper winnaars, v.l.n.r. Rijk, Femke, Wieke en Mees Foto's: N.M. Kruithof

Rijk, Femke, Wieke en Mees naar finale NK Stoepranden

Sport

WEESP - Ruim 70 kinderen gingen vanmorgen de strijd met elkaar aan voor de titel ‘Beste stoeprander van Weesp’. In de nieuwe sporthal in Weespersluis werd fanatiek geprobeerd de kerby (stoeprand) te raken. Na de poulefase en een kleine versnapering brak de knock out fase aan. In 2 leeftijdscategorieën werd gestreden: 6-10 jaar en 11+. In de ultieme finalewedstrijd werden de 4 NK-tickets verdeeld.

Wieke (Brede school Kors Breijer), Rijk (De Terp), Mees (Van der Muelen-Vastwijkschool) en Femke (De Hobbedob) zijn gekroond tot Beste stoepranders van Weesp. Zij mogen onze stad in september gaan vertegenwoordigen bij de landelijke finale van het NK Stoepranden. Deze finale vindt plaats in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

De finale was het slotstuk van de stoeprandmaand in Weesp. Na de kick off op de Nationale Buitenspeeldag zijn de afgelopen weken alle Weesper basisscholen langsgegaan voor stoeprandkwalificaties tijdens de gymlessen (groep 3 t/m 8). Deze stoeprandlessen werden gegeven door de buurtcoaches van Weesp en trainers van We HaVe. Ook in deze lessen is enorm enthousiast meegedaan. Hopelijk zien we de komende maanden weer voor jeugd op straat, bezig met het oer-Hollandse buitenspel: stoepranden. Want dat is de achterliggende reden voor Jantje Beton om het NK Stoepranden (alweer voor de 5e keer) te organiseren: kinderen lekker laten spelen.


Ontvangst: Ruim 70 kids melden zich aan, dus een mooie rij voor de deur van de sporthal 


Registratietafel: Alle kinderen krijgen een groepskleur, nummer en coach/scheids voor de poulefase 


Stoepranden met DJ Thijs: Eigen jeugd We HaVe zorgt voor muzikale omlijsting 


Stoepranden in de nieuwe sporthal van We HaVe in Weespersluis

 

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant