Afbeelding
Foto: Brian Elings

Marie Louise Stheins genomineerd voor Theo d’Or

Cultureel

WEESP Actrice Marie Louise Stheins maakt kans op de prestigieuze toneelprijs Theo d’Or. De Weespse is in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol genomineerd vanwege haar spel in Skylight. 

In dit relatiedrama speelde Marie in 2020 de rol van de intimiderende restauranttycoon Eva, die drie jaar na de breuk met haar jonge minnaar plotseling weer bij hem op de stoep staat om hem terug te winnen. 

Knauwen en tieren
Over die rol zei ze in januari tegen WeesperNieuws Extra: “In mijn laatste voorstelling Skylight speelde ik de intimiderende en soms vulgaire Eva. Mijn man heeft toen weleens gezegd: die vrouw komt er hier niet in! Omdat ik toen thuis ook weleens liep te knauwen en te tieren. Zo’n karakter zit op een gegeven moment in je spieren en in je bloed. Dat is ook niet zo gek als je een rol maandenlang avond aan avond speelt, dan moet je echt even afkicken.” 

Awards en lintje
Er zijn vijf genomineerden voor de Theo d’Or, in september wordt bekend gemaakt welke actrice wint. Marie Louise Stheins won de prijs al eerder, in 2000 voor haar spel in Reigen en in 2017 won ze een Gouden Kalf voor haar rol in de film Waldstille. In december 2020 kreeg Marieuit handen van waarnemend burgemeester Van Bochove, een koninklijke onderscheiding. 

De Weespse is druk bezig met een nieuw project: De vrouw die de honden eten gaf. Daarin kruipt ze in de huid van Michelle Martin, de vrouw van de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux. Door de coronacrisis moesten de uitvoeringen worden uitgesteld. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant