Afbeelding
Foto: Stichting Semmy

Stichting Semmy schenkt robotarm aan Prinses Máxima Centrum

Zorg

WEESP Na 13 jaar financiering van onderzoek naar de meest dodelijke vorm van hersen(stam) kanker bij kinderen is het Stichting Semmy gelukt een speciale operatie-robotarm aan te schaffen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. 

De stichting laat middels een nieuwsbrief weten: “Wat zijn we trots, want zonder al jullie acties en donaties was ons dit nooit gelukt! We willen dit bijzondere moment dan ook graag met jullie delen en nodigen iedereen uit om aanwezig te zijn bij de online officiële presentatie van de robotarm”. 

De robotarm kan weefsel uit tumoren in de hersenen halen, wat helpt bij een betere behandeling. In de financiering van het peperdure apparaat heeft de LAK.door Tijn actie een grote rol gespeeld. Tijn overleed in 2017 aan dezelfde ziekte waar Semmy uit Weesp in 2007 overleed. Semmy’s ouders Nicole van Dijk en John Emmerik richtten daarna Stichting Semmy op om de levensverwachting van kinderen met hersenstamkanker te verlengen en uiteindelijk de overlevingskansen te vergroten.

De online presentatie is op maandag 12 juli om 11.00 uur via een livestream. Aanmelden kan hier

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant