Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Zomeractiviteiten bij Bibliotheek Gooi en meer

Cultureel

WEESP - In juli start de Bibliotheek Gooi en meer met het ‘lekker lang zomerlezen’ en organiseert daaromheen allerlei activiteiten voor jong en oud.

Tijdens de lekker lang zomerlezen maanden mogen boeken zeven weken lang geleend worden, in plaats van de gebruikelijke vier weken.

Activiteiten
Tijdens de gehele zomervakantie hangen er in alle bibliotheken verschillende raadsels. De raadsels komen uit het boek ‘Wie heeft het gedaan? 25 mysteries om op te lossen’ van Victor Escandell. “Er zijn makkelijke en moeilijke mysteries om op te lossen,” schrijft de bibliotheek. “Per goed antwoord kun je punten verdienen. Deze worden bijgehouden in de bieb op een scorelijst. Als je bovenaan de scorelijst staat maak je kans op een leuke prijs!”

Daarnaast is er de rondreizende tentoonstelling ‘Grensverleggers in Gooi en Vecht’ te zien. Vijftien informatieve panelen geven in beeld en tekst aan wie spraakmakend waren door hun verdiensten, uitblonken in wetenschap en kunsten of de gezondheidszorg vooruithielpen. “Mannen en vrouwen van naam, bekend in heel Nederland en vaak ook over de grens.” In bibliotheek Weesp is de tentoonstelling van 30 augustus tot en met 10 september te zien.

Het Bieblab on tour komt naar Weesp voor een workshop VR op woensdagmiddag 25 augustus van 14:00 tot 16:00 uur.

Het gehele overzicht met activiteiten per locatie is te vinden op de website van de bibliotheek.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant