Twee van de bruggen werden al in november gesloopt.
Twee van de bruggen werden al in november gesloopt.

Gemeente gestart met vervangen drie fiets- en voetgangersbruggen

Algemeen

WEESP - De drie fietsbruggen die al een tijd aan vervanging toe zijn zijn - waarvan twee onbruikbaar sinds vorig jaar juni - worden de komende tijd vervangen. 

Het gaat de bruggen bij de Blauwschildershof en de Chirugijnsweg, de brug tussen Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan, en de brug tussen de Moerwei en het Schoolpad.

Uit een inspectie bleek dat de drie bruggen door achterstallig onderhoud er slecht aan toe waren. Nadat de bruggen bij de Blauwschildershof en bij het Diepenbroickpark in juni werden afgezet, bleek bij met name die laatste brug het verbod om de brug te gebruiken aan de laars werd gelapt. De gemeente besloot toen de bruggen versneld te slopen in november 2020. Bewoners moeten sinds die tijd omlopen. De brug tussen de Moerwei en het Schoolpad bleek wel tot de vervanging veilig te gebruiken.

De werkzaamheden aan de bruggen vindt gefaseerd plaats, meldt de gemeente. “Er wordt gestart met het vervangen van de brug tussen de Moerwei en het Schoolpad,” schrijven ze. “De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verwijderen van restanten van de oude brug en het aanbrengen van een nieuwe brug. De op- en afritten worden daar waar nodig hersteld of aangepast aan de nieuwe situatie.”

Tijdens de werkzaamheden zal de brug afgesloten zijn voor gebruik. De werkzaamheden aan de brug tussen de Moerwei en het Schoolpad zijn afgelopen maandag 12 juli gestart en duren tot vrijdag 6 augustus. Over twee weken volgen de werkzaamheden voor de brug tussen Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan en daarna volgt de brug tussen Blauwschildershof en de Chirugijnsweg. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant