Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Wethouder Heijstee-Bolt voorgedragen als burgemeester Kaag en Braassem

Algemeen

WEESP Wethouder drs. Astrid Heijstee-Bolt is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem in Zuid-Holland. Hiermee is zij in korte tijd de tweede wethouder die Weesp verlaat om als burgemeester aan de slag te gaan. Léon de Lange is onlangs aangesteld als burgemeester van Landsmeer.

Wethouder Heijstee-Bolt zit momenteel voor haar tweede ambtsperiode namens de WSP in het college van B en W waar zij eerste locoburgemeester is. Zij is coördinerend wethouder voor onder andere het sociaal domein, gezondheidszorg, ouderenzorg, economische zaken en toerisme, jeugdbeleid, sport en onderwijs.

Kaag en Braassem is een gemeente in Zuid-Holland die op 1 januari 2009 is ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Alkemade en Jacobswoude. Roelofarendsveen is de meest bekende kern. Momenteel heeft de stad rond 27.000 inwoners. Heijstee-Bolt volgt burgemeester Marina van der Velde-Menting op die op 2 november vorig jaar afscheid nam. Daarna kwam er een vertrouwenscommissie die een profielschets opstelde en van de sollicitanten past Heijstee-Bolt daar het beste in met de voordracht aan de minister van Binnenlandse Zaken tot gevolg.

Derde aderlating
Het is in korte tijd de derde aderlating van het dagelijks bestuur  in Weesp dat in 2018 aantrad. Eerder dit jaar stapte Maarten Miner op uit onvrede met het beleid van zijn partij GroenLinks over de windmolens en wethouder Léon de Lange (D66) werd onlangs aangesteld als burgemeester van Landsmeer. Alleen John Vos, net als Heijstee-Bolt ook van de WSP, zit er nog vanaf het begin.

Miner is vervangen door Carin Ogier, maar het gat dat De Lange achterliet, is niet ingevuld door een nieuwe wethouder. Omdat er nog maar een paar maanden te gaan zijn tot aan de fusie is besloten tot een herverdeling van de portefeuilles. Het is nog niet bekend of dat nu weer gebeurt of dat er alsnog een nieuwe wethouder komt.


 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant