Afbeelding
Foto: Gemeente Weesp

Dafne Struijk nieuwe gemeentesecretaris van Weesp

Algemeen

WEESP - Dafne Struijk is door het college van B & W per 1 september benoemd als nieuwe gemeentesecretaris van Weesp. Tevens is zij de beoogd bestuurssecretaris voor het stadsgebied Weesp vanaf de fusiedatum tot 1 september 2022.

Struijk volgt Marije Roos op, waarvan onlangs bekend werd dat zij met ingang van 1 september Weesp en Amsterdam gaat verlaten. Sinds september 2019 werkt Dafne Struijk als Strategisch Adviseur fysiek domein voor de gemeente Weesp. “In 2011 is Dafne bij de gemeente Amsterdam komen werken, eerst bij de Dienst Ruimtelijke Ordening en daarna bij Ruimte & Duurzaamheid. Zij weet haar weg binnen het bestuurlijk stelsel van Amsterdam en is ook thuis in de ambtelijke organisatie en bestuurlijke dynamiek van Weesp,” schrijft de gemeente.

Volgens Struijk is er veel te doen wanneer zij haar nieuwe taken oppakt. “De besluitvorming over de gemeentelijke herindeling is afgerond, maar er is nog veel te doen voordat we in maart volgend jaar écht samengaan met Amsterdam. Ik kijk er naar uit om deze fase samen met de medewerkers en bestuurders te mogen begeleiden.”

Burgemeester van Bochove geeft aan blij te zijn met de benoeming: “Met Dafne Struijk aan het roer kiezen we voor een solide opvolging. Weesp heeft Dafne leren kennen als een deskundig en toegewijd adviseur. In haar huidige functie als Strategisch Adviseur werkt zij nauw samen met de gemeentesecretaris. Ik verwacht daarom dat de overdracht van taken soepel zal verlopen.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant