Op 26 mei bezocht Koningin Maxima het bedrijf al.
Op 26 mei bezocht Koningin Maxima het bedrijf al. Foto: Peter van Bastelaar 26images Photo & Video Productions

Koninklijk predicaat voor Smit & Zoon

Bedrijven

WEESP - Smit & Zoon mag vanaf nu de naam ‘Royal Smit & Zoon’ voeren. Het bedrijf is namelijk door koning Willem-Alexander erkend met een koninklijk predicaat ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan.

“Voor ons bedrijf is dit letterlijk en figuurlijk een bekroning van ons werk,” vertelt Marc Smit, eigenaar van Smit & Zoon. “Onze koning beloont met de predicaat tweehonderd jaar en zeven generaties ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid. We zijn vereerd en dankbaar dat wij het koninklijk predicaat mogen voeren.”

Het bedrijf werd in 1821 opgericht door Albert Smit nadat hij zijn kapiteinspet - hij was kapitein van De Koornzaaijer - aan de wilgen hing. Zeven generaties later staat het bedrijf nog steeds onder leiding van familie Smit. De missie van het bedrijf is na 200 jaar niet verandert, vertellen ze: “Toegevoegde waarde creëren voor klanten, werknemers, stakeholders en de maatschappij door middel van innovatie in producten en processen. We komen hierbij, meer dan ooit, tegemoet aan de urgente behoefte voor duurzame oplossingen in onze waardeketen.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant