Onder andere voor de City of Wesopa was 2020 een zwaar jaar.
Onder andere voor de City of Wesopa was 2020 een zwaar jaar. Foto: WeesperNieuws

Noodsteunsubsidies voor cultuursector Weesp

Algemeen

WEESP De gemeente heeft besloten om eenmalige subsidies te verlenen aan culturele instellingen in Weesp ter compensatie van de verliezen die zijn geleden als gevolg van de coronacrisis.

Sinds maart vorig jaar heeft de sector te maken met minder inkomsten terwijl de kosten door blijven lopen. “De gevolgen van de coronacrisis voor de cultuursector zijn groot,” schrijft de gemeente. “Een deel van de culturele instellingen in Weesp heeft te kampen met verliezen die niet of onvoldoende opgevangen kunnen worden door bijdragen uit de Rijksmaatregelen.”

Volgens wethouder Carin Ogier is het belangrijk om culturele instellingen een steun in de rug te bieden. “Weesp heeft een mooi en breed cultuuraanbod. Het is van groot belang voor de leefbaarheid in de gemeente én voor de ontwikkeling van kinderen en volwassenen dat dit behouden blijft.”

Op basis van de financiële gevolgen voor elke instelling in Weesp is bepaald welke nu noodsteun nodig hebben. “De dekking hiervoor komt uit de extra middelen die de gemeente heeft ontvangen van het Rijk als onderdeel van de algemene uitkering. Met deze extra middelen worden gemeenten in staat gesteld om culturele instellingen die door de coronacrisis te maken hebben met financiële problemen, te ondersteunen en zo de lokale culturele infrastructuur in stand te houden,” laat de gemeente weten.

Instellingen die in aanmerking komen voor de subsidie krijgen hierover bericht van de gemeente.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant