Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Hennepkwekerij aan Mouterspad ontmanteld

Politie

WEESP - De politie heeft op woensdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan het Mouterspad in Weesp. Tijdens de inval was er niemand in de woning aanwezig en is er ook niemand aangehouden, meldt de politie.

In de woning werden 416 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. “Door de ontdekking is het oogsten van de hennepplanten voorkomen,” schrijft de politie. “Dit betekent uiteraard verlies voor de henneptelers.” De hennepkwekerij is ontmanteld en alle hennepplanten en andere hennep-gerelateerde goederen zijn vernietigd. 

De gemeente zal op een later moment nog beslissen over de sluiting van de woning. Bij het aantreffen van een hennepplantage of een handelshoeveelheid hard- of softdrugs kan de gemeente besluiten een woning of bedrijfsruimte te sluiten om een verstoring van de openbare orde te herstellen. 

Een fraude-inspecteur van netbeheerder Liander is al ter plaatse geweest in de woning en constateerde diefstal van stroom. De woning is nu afgesloten van stroom en de netbeheerder gaat aangifte doen.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant