Afbeelding

Weesp op zoek naar kunstenaars

Algemeen

WEESP - De gemeente is op zoek naar de kunstenaars die tussen 1956 en 1987 gebruik hebben gemaakt van de Beeldende Kunstenaars Regeling in Weesp. Op de zolder van het stadhuis liggen 252 kunstwerken: de kunstenaars mogen een werk van eigen hand uitzoeken.

Ook nabestaanden van de kunstenaars kunnen aanspraak maken op een van de kunstwerken. De rest wordt op 1 februari online via eBay verkocht. De opbrengst wordt gebruikt voor kunst en cultuur in Weesp

De Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR) zorgde ervoor dat kunstenaars, in ruil voor hun diensten of kunstwerken, een inkomen konden krijgen.

"De collectie bevat werken van de volgende kunstenaars:  A. Leeman, Adsera Riba, B.R. Herrera, Lau Boers, C. Groenewoud-Kramer, D. van Luijn, G. de Groot, G. Heesen, G. van Santen, J. Matser, J. van Uden-Varink, J. Vredegoor, J.G. de Haan, Joop Smits, Jos Govers, L. de Haan, L.J. Paes, M. Moody, M. Plug, M. Tromp, M. Admiraal, N. Walthaus, P.E. Hart, R. Schimmel, S. Theewis, A. Smit, H.P. Luijt, W. van Vliet, W. Beishuizen en nog een aantal onbekende kunstenaars", aldus de gemeente. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant