Afbeelding

Verzekering geweigerd? Er is een alternatief!

Advertorial

‘Nee’ bestaat echt niet voor de mensen achter het platform geennee.nl. Is je verzekering geweigerd en zit je met de handen in je haar? In vrijwel alle gevallen lukt het met behulp van geennee.nl wel om alsnog een geschikte verzekering af te sluiten. Geennee.nl is een platform van de onafhankelijke verzekeringsspecialist Diks

Gegevens uit de CIS databank

Het gebeurt vaker dan je denkt dat iemand een verzekering af wil sluiten en vervolgens geweigerd wordt. Verzekeraars doen dat uiteraard niet zomaar. Wil jij je verzekeren, dan checkt de betreffende verzekeraar jouw gegevens in de CIS databank. CIS staat voor Centraal Informatie Systeem. Ben jij een wanbetaler en heb je een royement gekregen? Dan wordt melding gemaakt in de databank. En zo wordt meer van dit soort informatie in deze databank opgeslagen. De gegevens die uit de databank naar voren komen kunnen voor een verzekeraar reden zijn jou te weigeren. Ze vinden het risico dan te groot.

Zonder verzekering mag je de openbare weg niet op

Een rijontzegging, een strafrechtelijke procedure of een jonge bestuurder die een snelle auto wil verzekeren. Het zijn praktijkvoorbeelden en redenen waarom een verzekering geweigerd kan worden. Heel vervelend, want zonder verzekering mag je de openbare weg niet op met je auto of scooter. Doe je dat wel, dan loop je de kans op een flinke boete. Bovendien kan het feit dat je met een onverzekerde auto betrokken raakt bij een aanrijding verstrekkende gevolgen hebben voor de rest van je leven. Bijvoorbeeld in financieel opzicht. Je moet er niet aan denken.

Gewone verzekeraar met een normale premie

Geennee.nl zal je in eerste instantie proberen onder te brengen bij een reguliere verzekeraar. Dan betaal je ook gewoon de normale premie. Mocht geennee.nl er nou niet in slagen om een geschikte verzekeraar voor je te vinden, dan kun je altijd nog zaken doen met De Vereende, voorheen Rialto. Je betaalt dan wel iets meer aan premie, je kunt wel met een gerust hart met de auto of de scooter de weg op. Hoe hoog de premie precies zal zijn, krijg je via een indicatie meteen online in beeld. Zo weet je dus precies waar je aan toe bent.

Zeer veelzijdige dienstverlener

Vrijwel iedereen die een beroep doet op geennee.nl slaagt er toch in een verzekering af te sluiten. Daarmee laat Diks zien dat het echt iedereen wil ondersteunen bij de zoektocht naar een verzekeraar. Behalve als sprake is van een weigering, kan de onafhankelijke specialist in verzekeringen je helpen bij het afsluiten van zo goed als elke verzekering. Dit van een autoverzekering tot een verzekering tegen cybercrime en een verzekering voor je huisdier. Laat de verzekeraar weten dat het niet met je in zee wil gaan, dan komt dat vaak hard aan. Reden voor stress of paniek hoeft dat met speciale dank aan Diks echter niet te zijn. Nog elke dag zoekt geennee.nl naar verzekeraars die mensen die voorkomen in de CIS databank toch een verzekering aan willen en kunnen bieden. Het aanbod verzekeraars die dergelijke ‘moeilijke gevallen’ toch wil verzekeren groeit om die reden gestaag. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant