Afbeelding

Driemondse ziet skimapparatuur bij Tango

Algemeen

WEESP- Een 40-jarige inwoonster van Driemond heeft zondagmiddag skimapparatuur ontdekt bij de betaalautomaat van tankstation Tango aan de Hogeweijselaan. Een deel van de apparatuur, waaronder een cameraatje, lag op de grond.

De Driemondse heeft de apparatuur mee naar huis genomen en vanuit daar de politie gebeld. Die kon er echter niet veel (meer) mee. De apparatuur is later opgehaald door Tango zelf. Het benzinepompbedrijf heeft een eigen afdeling die onderzoek doet naar skimzaken. De politie doet wel strafrechtelijk onderzoek, maar dat kan volgens een woordvoerster alleen als de vinder de apparatuur laat liggen of hangen. De politie adviseert om bij het aantreffen van skimapparatuur ter plaatse 0900-8844 te bellen. Zijn de oplichters nog in de buurt of bezig met de apparatuur dan kan 112 worden gebeld.

In juni was er bij het andere onbemande tankstation in Weesp, Tinq, ook al sprake van skimming. Later die maand is toen een verdachte aangehouden. In augustus was het weer raak. Toen werd de apparatuur ook ontdekt door een oplettende klant.

Bij skimming wordt de bankpas van nietsvermoedende klanten uitgelezen. Een cameraatje kijkt mee als de klant zijn pincode intoetst. De oplichters hebben hiermee voldoende gegevens om grote bedragen van iemands rekening te halen. De banken zorgen er over het algemeen snel voor dat het saldo van de slachtoffers weer wordt aangevuld.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant