Afbeelding
Foto: PR

Pruimenweekend bij het Muiderslot

Cultureel

WEESP Bij Rijksmuseum Muiderslot is het in het weekend van 4 en 5 september weer Pruimenweekend. Naast proeven van de pruimenoogst zijn er speciale rondleidingen door de kasteeltuinen vol historische gewassen.

Ook zijn er speciale ‘niet-te-pruimen-tours’. Er valt dus een hoop te ontdekken, te leren en te proeven. Natuurlijk kun je ook het kasteel zelf bezoeken. 

Wist je dat het gezegde ‘Tot in de pruimentijd’ onlosmakelijk is verbonden met de geschiedenis van het Muiderslot? Een van de beroemde bewoners van het kasteel was de dichter en schrijver P.C. Hooft. Hij woonde er in de 17de eeuw en ondertekende zijn brieven met de groet ‘Tot in de pruimentijd’. Hiermee verleidde hij zijn vrienden om vanuit Amsterdam naar Muiden te komen en daar te snoepen van de oogst uit zijn pruimenboomgaard. Suiker was in die tijd nog een luxe product, dus de zoete smaak van de sappige pruimen was een ware sensatie.

Programma
Tijdens het Pruimenweekend zijn er tuinrondleidingen en kan je mee met de ‘niet-te-pruimen tours’. Kinderen kunnen tekenen in de tuinen. Op zaterdag is er van 13.30 uur tot 14.30 uur een optreden van Afrogrooves en op zondag zijn er vanaf 13.30 uur djembé workshops voor kinderen (5 euro per persoon)

Praktische informatie
Beide dagen staat de poort van het kasteel open tussen 10.00 en 17.00 uur. Boek vooraf via muiderslot.nl een kaartje. Alleen dit weekend kunnen de rondleidingen en tuinsafari’s ter plekke worden gereserveerd. De kosten zijn 5 euro per persoon, exclusief entree. De proeverijen en muziek zijn in de entreeprijs inbegrepen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant