Afbeelding
Foto's: Ria van der Giessen

Ingezonden: Bloemenveldjes langs de Oudegracht

Algemeen

WEESP - Van de lezers. Ria van der Giessen zag het helemaal zitten: stroken vol wilde bloemen langs de grachten. Maar de uitvoering stemt haar minder enthousiast. Zij schreef er de volgende ingezonden brief over.

‘Een van de ideeën van Weesp Begroot: Er werd ons, én de in nood verkerende bijen mooie, fleurige perkjes met wilde bloemen langs de groene strook bij de Oudegracht beloofd. Het leek ook mij een geweldig plan; dus heb ik - zoals velen met mij - op dat voorstel gestemd. Het omrande gebied werd eerst met rood-wit lint afgebakend, dat zag er niet zo aardig uit, maar de vogels begrepen het volkomen verkeerd: het bleek een verrassend heerlijk maaltje voor ze. Er zijn dus geen kleurige en geurige bloemen voor de bijen, dat zeker niet! Nu groeit er alleen onkruid, als ik dat zo mag noemen. Want wat een treurigheid is het geworden. Tot mijn verbazing las ik vorige week nog een enthousiast berichtje in het Weespernieuws van de gemeente: Wilde bloemen door winnende idee Weesp begroot. Echt bloedserieus: hoe fleurig dit de Gracht had gemaakt. Ik heb er een paar foto’s van gemaakt. Kan ik zeggen dat het een volkomen mislukt project is? Hoe jammer is dat.’

Ook reageren op lokaal nieuws? Stuur uw beknopte bijdrage, bij voorkeur met een foto van de kwestie/situatie, naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant