Afbeelding

Welstandscommissie ziet niets in dwarsparkeerplan

Algemeen

WEESP - De Welstandscommissie vindt het plan voor haakse parkeerplaatsen aan de Achtergracht te massaal en heeft een negatief advies uitgebracht. Dat advies heeft nog geen directe gevolgen voor het plan van de gemeente, maar het is een belangrijk signaal.

De commissie vindt de gekozen kleur van de bestrating niets en adviseert ook om tussen de haakse parkeerplaatsen pleintjes aan te leggen. De keuze van de gemeente voor de stenen zou het karakter van het beschermde stadsgezicht te veel aantasten.

De gemeente moet voor dit soort plannen altijd de mening van de Welstandscommissie vragen. Het negatieve advies heeft geen directe consequenties voor de uitvoerbaarheid. 

Het invoeren van dwarsparkeren op het stille deel van de Achtergracht is omstreden. Eerder schrapte de raad al de invoering ervan op de hele Achtergracht. Bewoners verzetten zich hevig tegen de komst van de parkeerplaatsen.

Actiegroep Tegen Dwars is blij met het advies: "We vertrouwen erop dat de gemeente nu zal inzien dat haaks parkeren aan het korte deel van de Achtergracht geen verstandige keuze is. We denken graag mee over alternatieven."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant